Logo
Logo

Overname Cluistra

Emil Frey Nederland dochter Wittenberg de Bois Holding BV, heeft Autobedrijf Cluistra Nieuwegein BV overgenomen. Hiertoe hebben partijen een overeenkomst ondertekend. Ook Cluistra Lease BV maakt onderdeel uit van de overname.

Cluistra is sinds 1979 Hyundai dealer en daarmee één van de oudste Hyundai dealers van Nederland. Naast Hyundai voert Cluistra ook het merk Mazda.

De huidige eigenaren, Jan en Gert Cluistra, zijn tevreden met de overname: “De beslissing om ons bedrijf te verkopen was uiteraard niet makkelijk maar Emil Frey is een speler met dezelfde normen en waarden waar wij voor staan. Belangrijk, om de dienstverlening aan onze klanten ook in de toekomst op dezelfde wijze voort te kunnen zetten. Daarnaast is Emil Frey een stevige partij die ook voor onze medewerkers een gezonde toekomst waarborgt.”

Emil Frey bestuursvoorzitter Simon Luijckx ziet de overname met veel vertrouwen tegemoet. “Cluistra is een gedegen familiebedrijf met een rijke historie. Een historie waarop we verder kunnen bouwen. Bovendien sluit het verzorgingsgebied van Cluistra naadloos aan op ons Wittenberg Hyundai gebied en daardoor zijn er zeker synergie voordelen te behalen.”

Autobedrijf Cluistra en Cluistra Lease worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 onderdeel van Emil Frey Nederland.