Logo
Logo

Emil Frey neemt belang in EV-Solutions

Emil Frey Motors BV, een dochter van Emil Frey Nederland NV heeft per 1 december 2022 een 50% belang in EV-Solutions BV genomen.

EV-Solutions B.V. is in 2014 opgericht door Tsjeard Mast en gevestigd in Drachten. Het bedrijf is ontstaan vanuit een grote passie en een rotsvast geloof in elektrisch rijden.

De eerste jaren lag de focus vooral op de verkoop van laadpalen. In de jaren daarna heeft EV-Solutions zich steeds verder gespecialiseerd in advies en installatie van laadinfrastructuur.
Laadinfrastructuur welke bij uitbreiding van het elektrisch wagenpark eenvoudig schaalbaar is.

Tsjeard Mast, eigenaar en oprichter van EV-Solutions is blij met de nieuwe mede- aandeelhouder. “Emil Frey is een sterke partij en kan een wezenlijke bijdrage leveren aan de verdere groei van EV-Solutions”. Simon Luijckx, bestuursvoorzitter van Emil Frey Nederland, ziet de deelname als een strategische stap. “De deelneming in EV-Solutions geeft ons meer inzicht in de ontwikkeling van laadinfrastructuur. Tsjeard en zijn collega’s hebben een enorme expertise. Daarnaast zijn er verschillende synergiemogelijkheden waar we beide direct de vruchten van kunnen plukken”.

Voor de medewerkers van EV-Solutions verandert er weinig. Onder leiding van Tsjeard Mast bouwt de onderneming verder aan haar toekomst.